simple materialer - tegl, træ og natur
ungecenteret er opdelt i to aldersgrupper. på billedet ses den hængende, udendørs legeplads, som hører til afsnittet for børn under 12 år.

nyt ungecenter for mental sundhed

projektet tager udgangspunkt udvidelsen af aalborg universitetshospital og ønsket om en ny børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling – et nyt ungecenter for metal sundhed.

 

arkitekturen i byggeriet fokuserer på materialitet og forbindelsen mellem bygning og menneske – både for indlagte, ambulante patienter og ansatte. arkitekturen er opbygget ud fra et princip om en tung base og en let top. den tunge base i tegl skyder sig ind i det skrånende terræn, og danner rum for ambulatorie og administration. den lette konstruktion i træ danner en repetitiv genkendelighed i bebyggelsen og skal være med til at hjælpe patienter med at danne ro.

 

arkitekturen og de statiske principper skal være med til at skabe en ro og tryghed i ungecenteret, så der i dagligdagen kan fokuseres på de rette ting.

varmt interiør med blødt lysindfald
arkitektonisk detalje - harmonisk samling
transparens og overskuelighed – som indlagt patient kan det give ro, hvis det er nemt at danne sig et overblik af omgivelserne. Her ses gangen til ungdomsafsnittet med tilhørende gårdrum.
samlingsdetalje for mødet mellem søjle og bærende bjælkekryds
Parent.png
besøgsværelse til for eksempel en forælder.
Tree house 24.05.17.jpg
arkitektur for børn
den hængende legeplads er placeres i forlængelse af børneafsnittet. uderummet er indrammet af det samme princip for den resterende trækonstruktion, mens lamellerne tillader kig ind trækronerne på den omkringliggende skov.
Kig_igennem_børn.png
værelsegang i forbindelse børneafsnittet. de runde vægge indrammer hver enkelt dør til værelserne, og giver samtidig mulighed for nicher og indbygget opbevaring.
oversigtsplan - nær alvar altos kunsten
situationsplan
Facade.jpg
facadeopstalter som viser relationen mellem terrænet og bygningen – samt relationen mellem den tunge base og den lette top.